Tuesday, August 08, 2006

TANRIDAN NOT

Bugün bütün problemlerini ben çözeceğim. Ancak unutma bunu yapmak için seninyardımına ihtiyacım yok.

Eğer çözemeyeceğin bir sorunla  karşılaşırsan çözmek için kendini helak etme.', 'Bu sorunu ( Allaha havale edilen işler ) kutusuna koy.

Ben bütün sorunlarını çözeceğim. Ancak kendi zamanımla, senin zamanınla değil.

Sorunu bu kutuya bıraktıktan sonra onu unut ve üzülmeyi kes.

Bunun yerine hayattaki bütün güzelliklerle ilgilen, onlardan zevk almaya çalış.

Eğer trafikte sıkışırsan, sinirlenme. Dünyada araba kullanmanın ne olduğunubilmeyen pek çok kişi, araba kullanmanın ayrıcalık sayıldığı pekçok ülke var.

Eğer işte kötü bir gün geçirirsen, yıllardır iş bulamadan oturan perişan insanları düşün.

İlişkin kötü giderse, hiç sevememiş ve bu sebepten de hiç sevilmemiş insanları düşün.

Bir hafta sonu kötü geçti diye tasalanırsan, çocuklarının rızkını çıkartmak için, 3 kuruş paraya günde 12 saat, haftada 7 gün çalışanları düşün.

Dağ başında araban bozulur ve yürümek zorunda kalırsan hemen öfkelenme. Bir adım atabilmek için herşeylerini vermeye hazır kötürümleri düşün.

Sabah uyandığında aynada,saçında bir ak tel daha görürsen tasalanma, saçsızlıklarını dert etmeyi akıllarına bile getiremiyen, yaşam mücadelesi veren kanser hastalarını düşün.

Hayatta gayesiz kaldığını düşünüp karamsarlığa dalarsan müteşekkir ol. Senin yaşadıklarını göremeyen, genç yaşta öldükleri için senin kullandığın hiçbir fırsata sahip olamayanlar o kadar çok fazlaki.

Eğer insanların cahilliklerinin, bağnazlıklarının, kötülüklerinin, aşağılıklarının, hırslarının kurbanı olursan, daha kötüsü olup seninde onlardan biri olabileceğini hatırla ve genede şükret.

Koşullar ne olursa olsun, herşeye rağmen hayat çok güzel ve uğrunda mücadele etmeye değer.

No comments: