Thursday, August 10, 2006

MUTLULUK BIR VARI$ DEGIL, BIR YOLCULUKTUR

Önce evlendigimizde hayatin daha iyi olacagina inandiririz kendimizi. Evlendikten sonra, bir çocugumuz dogduktan hatta ardindan bir tane daha olduktan sonra hayatin daha iyi olacagina inandiririz kendimizi.

Sonra çocuklar yeterince büyük olmadiklari için kizar, onlar büyüyünce daha mutlu olacagimiza inaniriz. Bundan sonra, ergenlik dönemlerinde çocuklarla ugrasmamiz gerektigi için öfkeleniriz.', 'Kendimize, çocuklarimiz bu dönemden çikinca daha mutlu olacagimizi, yeni bir araba alinca, güzel bir tatile çikinca, emekli olunca, yasantimizin dört dörtlük olacagini söyleriz.

Gerçek ise su andan daha iyi bir zaman olmadigidir. Eger simdi degil ise ne zaman?...

Hayatiniz her zaman mücadelelerle dolu olacaktir. En iyisi bunu kabul edip her ne olursa olsun mutlu olmaya karar vermektir.

En sevdigim sözlerden biri Alfred D. Souza'' ya aittir. Der ki;

"Uzun zamandan beridir hayatin - gerçek hayatin - baslamak üzere oldugu  izlenimine kapilmistim. Fakat her zaman yolumun uzerinde bir engel, öncelikle erisilmesi gereken bir sey, bitmemis bir is, halâ hizmet  edilecek zaman, ödenecek bir borç oldu. Sonra hayat baslayacakti. Sonunda anladim ki bu engeller benim hayatimdi."

Bu görüs açisi, mutluluga giden bir yol olmadigini gösterdi. Mutluluk  yoldur, öyleyse sahip oldugunuz her anin kiymetini bilin ve mutlulugu, vaktinizi harcayacak kadar özel biriyle paylastiginiz için, ona daha fazla deger verin. Unutmayin, zaman hiç kimse için beklemez.

Öyleyse;
Okulu bitirene kadar,
10 milyar kazanana kadar,
Çocuklariniz olana kadar,
Çocuklariniz evden ayrilana kadar, ise
baslayana kadar,
Evlenene kadar,
Cuma gecesine kadar,
Pazar sabahina kadar,
Yeni bir araba, ya da ev alana kadar,
Borçlari ödeyene kadar,
Ilkbahara kadar,
Yaza kadar,
Sonbahara kadar,
Kisa kadar,
Maas gününe kadar,
Sarkiniz söylenene kadar,
Emekli olana kadar,
Ölene kadar.....

MUTLU OLMAK IÇIN
IÇINDE BULUNDUGUNUZ
AN'' DAN DAHA IYI BIR ZAMAN
OLDUGUNA KARAR VERMEK IÇIN
BEKLEMEKTEN VAZGEÇIN .
MUTLULUK BIR VARI$ DEGIL, BIR YOLCULUKTUR.

No comments: