Sunday, August 13, 2006

Bombasız

Olan biteni tam olarak kavrayamadan, yine de hayret ve hiddetlerine ortak olarak anne babamizdan dinlemistik bir hikaye gibi:

Memleket dahilinde iktidara sahip olanlar tarafindan vatan cephesi adi altinda bir kutup yaratilmis, cepheye katilanlarin isimleri radyodan yayinlanarak muhalifler acikta birakilmis, hedef yapilmisti bir zamanlar bir ulkede. ', 'Ayrilik tohumlari filiz verip bir kusak acimasizca hirpalanacakti. Sonun baslangicinda sorumlular cezalarini bulurken dahi karanlik golgelerini kendi ayaklarinin dibine oldugu kadar ulkenin tarihine de dusureceklerdi.

Orselenmis kusagin kucuk kardesleri ve cocuklariysa olaylari kiyisindan kosesinden ama hep mesafeyle yakalarken butun o yokluk, korku ve dehset gunlerinin ardindan vitrinleri dolup tasan magazalarin ve kosebaslarini tutan alisveris merkezlerinin yapay dunyasinda saglarini sollarini karistiracaklardi.

Farkliliklar dolar yesilinin murekkebinde eriyip kaybolacak, aykiri duranlara ise  aba altindan istikrar sopasi gosterilecekti. "Ya sev, ya terket" slogani, sehirlerde yasayip yayla cadirlarinda "sosyallesen" gruplarca ulkenin ustunde Demokles''in kilici gibi sallandirilirken kayip kusagin cocuklari televizyondan ozel hayatlari gozetlemeyi sosyallesme, bilgisayar agi uzerinden yagan mesajlari ayni yolla dagitmayi ve cep telefonlari araciligiyla kurulan likit kristal baglari iletisim, bir onceki kusagin degerlerini sorgulamadan kabullenmeyi yasam sanacak kadar uyusacak, zavallilasacakti.

Dayandiklari temel ne olursa olsun-ki buna iyiniyet de dahil- dayatmalarin olmadigi, farkliliklarin giderilmeye degil anlamaya calisildigi, tek secenegin sevmek ya da terketmek olmadigi ve cocuklarin uzerine bombalarin yagmadigi bir dunyaya...

Alper Küçük
8X10X2001

No comments: