Wednesday, November 08, 2006

KARMA FELSEFESİ – 1

Karma, tekrar doğuş,  progresyon veya parapsikolojinin herhangi bir diğer unsurunu tartışma  amacım,  sizi çok heyecan verici bir  alandan haberdar etmek içindir.    Niyetim hiç kimseyi kendi inançlarıma döndürmek ya da tekrardoğuş olayına sadece  bir cevabın olduğunu dogmatik biçimde ilan etmek değildir.  Bir ipnoterapist olarak çalışırken,  açık fikirli olmayı öğrendim.  Kavramlarım ve fikirlerim zaman içinde değişti ve yeni fikirler ve teoriler geliştikçe,  tekrar değişecekler.  Bu yazı ve içerdiği bilgi yetişmemin,  kişiliğimin, meraklarımın ve tecrübelerimin bir ifadesidir.', 'Karma,  sadece sebep ve sonuçtur.  Eğer bir pencereye bir taş atar ve bir delik açarsanız, bir sebep (taş  atmak) ve bir sonuç (camın kırılması)elde edersiniz.  Mevcut olan her sonuç bellibir sebebe sahiptir.  Eğer hayatınız, mali  durumunuz, ilişkileriniz, sağlığınız, vs. hakkında mutlu değilseniz, o zaman bunun  bir sebeplerinin olduğunu kabul etmeniz gerekir.  

Bu sebepler geçmiş hayatlarınıza dayanabilir. Şuuraltı zihniniz bu sebeplerin hepsini hatırlar.  

Çünkü mükemmel bir hafıza bankasına sahiptir. Şuuraltı zihin ölümden sonra da hayatta kalır, dolayısıyla yeni bir hayat  sadece bir bedeni diğeri ile değiştirmekten ibarettir. Aynı şuuraltına sahipsinizdir; ancak, o artık bazı dersler almış ve ruhsal bakımdan gelişmiştir.

Bu ve bütün geçmiş  hayatlarınızda yapmış veya yapmamış olduğunuz her şey, gelecek hayatlarda olduğu  kadar bu hayatınızda da belirli sonuçlar yaratacaktır. Karma kanunları mükemmel biçimde  adildir.  Ruh her zaman hür iradeye  sahiptir.  Karma edinmiş olduğunuz sonuçlara ve gitmeyi seçtiğiniz yollara bağlı olarak mutluluk veya üzüntü getirebilir. Karmanın amacı  ödüllendirme veya cezalandırma değildir.   Amacı şuuraltını eğitmek onu saflaştırmaktır.  Şuuraltı bir kez saflaştığında, karmaya  veya sıkça söylediğimiz gibi  "karmik çembere" ihtiyacı olmaz. Karma çemberi, daha öceki hayatlarda edindiğimiz tüm negatifliği (veya pozitifliği) dengelemek üzere yaşadığımız  hayatlar zinciridir.

Karma çemberinin bilançosu  veya nihai sonucu,  sıfırdır.  Edindiğimiz tüm pozitif sebepler,  edindiğimiz bütün negatif sebepleri sildiğinde ve öğrenmemiz gereken tüm dersleri öğrendiğimizde, karma çemberimizi tamamlarız.  Bilanço sıfırdır ve şuuraltı saflaşmıştır.  

Öğrenmek için tekrar  geri gitmenize gerek kalmaz. Bununla beraber,  hayatlarımızdaki belirli sınavlara negatif biçimde (nefret, öç isteği, kıskançlık, alınganlık vb. ile) tepki verirsek, derslerimizi  öğrenmemiş ve sınavdan geçememişiz demektir.  Bu durumda bu sınavı, bu veya bir başka  gelecek hayatta tekrar vermemiz gerekecektir.

No comments: