Monday, November 06, 2006

Düşüncelerimiz hayatımıza yön verir


Düsüncelerimiz hayatimiza yön vermektedir.Bu;etkisi hepimiz icin gecerli olan bir yasadir. Bu yasayla uyumlanmak yoluyla gelecegimizi;kendi hayal gücümüze,tasarilarimiza gore yasamamiz mümkündür.', 'Düsüncelerin kendilerine benzer  fiiller ve olaylar olusturabilmesinin sebebi, sempatizasyon kanunudur. Belirli bir nitelikteki enerji;kendi titresimine sahip enerjileri kendine ceker,onlarla bütünlesir. Enerjilerin kendilerine benzer enerjilerle biraraya gelisini;fikrimize,gönlümüze uygun insanlarla dost olma egilimimize benzetebiliriz.Ayni sekilde düsüncelerimiz de kendilerine benzer titresim niteligine sahip enerji  ve düsüncelerle biraraya gelmek egilimindedirler.Ancak bu biraraya gelisler,bosa bir toplanis degildir. Biz bu düsünceler üzerinde durdukca onlar bize geri yansimaya baslarlar.Tabii ki,en basta bir düsünce enerjisiyle baslayan sürec,bize geri dönerken kendine benzer titresimlerle rezonansa gecmis ve güclenmistir. Sonucunda da bizler,bu düsüncelere uygun fiillerle karsilasmaya baslariz. Aklimiza yerlestirdigimiz her yeni kavram,deneyimlerimizde yeni bir olaylar dizisi olarak kendini gösterir.

Bu ilkeye gore,hayatimizla ilgili olarak en cok düsündügümüz,en güclü bicimde inandigimiz veya hayalimizde  en canli sekilde canlandirdigimiz seyi kendimize cekeriz.Olumsuz duygular icindeyken,kendimizi korku dolu, güvensiz hissettigimiz anlarda ;kacinmaya calistigimiz deneyim ve kisileri kendimize ceker ve sonra da ‘’Bunlar da hep beni buluyor!’’ diye yakiniriz.Halbuki; olumsuz düsünerek; olumsuz titresimlere sahip yeni  düsünceleri ve enerjileri kendimize cekmekteyiz.Bu olumsuzluklardan kurtulmanin tek yolu;yakinmaya devam etmek yerine düsünüsümüzün niteligini hemen degistirmektir.

      Bizden yayilan her türlü enerji,bize geri yansiyacaktir.Bu;evrensel enerjinin,hayat icinde uygulamasini en cok gördügümüz ama en cok bilmezden geldigimiz niteligidir.Yaptigimiz hareket pozitif,negative veya nötr olabilir. Ancak bizler yaptigimiz islerin pozitif degerde mi,yoksa negative degerde mi oldugunu genellikle farkedemeyiz. Cünkü sebep-sonuc yasasi kaotik bir tarzda islemektedir.Bir sebebin sonucu,hemen bire bir ortaya cikmaz  ama bu hareketimiz kozmik enerji icinde dönüsümlere, etkilesimlere sebep olmaya baslamistir;er veya gec bize geri dönecektir.

        RUH VE MADDE-TEMMUZ 2001

No comments: